Food of the day; Kyckling rödcurry

Och inte på något svennigt sätt utan på riktigt Thailändskt vis. Dom gör det ju såklart kanske annorlunda i självaste Thailand men det här är nog så nära vi kommer!



Ca 2-3 personer (varning för mitt dåliga ögonmått, jag gjorde en last sats så jag gissar på att det här är ungefär 2-3 pers).

1 burk kokosmjölk
1 burk rödcurry pasta
1 burk bambuskott
1 halv påse Thai wokgrönsaker
ca 2 kycklingfileér

Börja med att stek grönsakerna i en wokpanna och lägg sedan över på ett fat.
Skär kycklingenfileérna i strimlor som inte är för tjocka, breda eller långa. 4 cm långa, 1 cm breda och 0.5 cm tjocka kanske? Ungefär så.
Häll i halva burken med kokosmjölk i pannan och koka upp. Tillsätt rödcurrypastan efter smak, om du som jag gillar kryddstark mat så ta lite mindre än halva burken och smaka av allt eftersom. Det ska smaka lite starkare än det färdiga resultatet eftersom vi ska tillsätta andra halvan av burken senare.
Låt koka upp och lägg i kycklingen och låt den koka tills den är färdig, vit alltså.
Tillsätt resten av kokosmjölken och bambuskotten, låt småkoka upp igen.
Häll i grönsakerna.

You now are in Thailand, baby!

Kommentarer
Postat av: Patricia

mmmmmmm vad gott det ser ut

2008-10-26 @ 02:12:38
URL: http://shoelover.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0